|

A Környezetvédelmi Újságírók Társasága tevékenységét támogathatja az SZJA 1 százalékával. Adószámunk: 18085882-1-43. Közhasznú egyesületünk bevételeit honlapunk naprakész üzemeltetésére fordítjuk.
|
|
|
|
 |
 |
| Fórumunkat csak regisztrált felhasználóink
vehetik igénybe. Kérjük, a fórumok használatához
jelentkezzen be, vagy amennyiben még nem regisztrált
tagunk, regisztrálja
magát! |
 |
 |
|
| Korábbi hozzászólások |
 |
| Név: |
jager1 |
| Időpont |
2010. febr. 1. 14:9 |
| Hozzászólás |
Hozzászólás Tisztelt Olvasók!
Mint tapasztaljátok az utóbbi napokban rentgeteg hó hullott,ami megakadályozza,hogy avadak élelemhez jussanak!
A vadászok mindent megtesznek,hogy a vad ne éhezzen! Fegyvereiket takarmányos zsákra és lapátra cserélik és etetik a vadat!
Terepjáróikkal utat törnek az etetők felé valamint több helyre helyeznek ki élelmet!
Sokat dolgoznak,de elkél a segítség!
Kérlek benneteket,hogy mozduljatok rá,és Ti is vigyetek az erdőbe és a MEZŐRE is kukoricát,szénát,csökkent értékű gyümölcsöt,lédús takarmányt!
Itt ezen az oldalon meséljétek el élményeiteket!
Köszi a segítséget!
Egy vadász. |
| | |
|
|
Németh András |
| Időpont |
2009. ápr. 16. 16:52 |
| Hozzászólás |
Kedves Zoltán!
Valahogy mindig hónapokkal lemaradok, de három helyett most csak kettővel :)
És egyébként teljesen jó kis vitatémát lehetne nyitni erről a kornyadozó kisgólyáról.
Jó kérdés hogy bele kell-e szólni a természetes folyamatokba, és legfőképp jó kérdés hogy mit tekintünk természetes folyamatnak egy bekamerázott, mesterséges élőhelyen lévő mesterséges tartó álló fészek esetén.
De szerintem még ebben az esetben sem szabad belenyúlni a természetes folyamatokba. Az hogyha az a madár elpusztult volna az egy mégnagyobb vitavihart váltott volna ki.
Az erdészet kontra természetvédelem témában pedig tényleg nincs kedvem vitaestezni.
|
| | |
|
|
kiss hanna |
| Időpont |
2009. ápr. 15. 14:13 |
| Hozzászólás |
Olvassatok bele: http://www.budapestfantom.hu/ |
| | |
|
|
Horváth Zoltán |
| Időpont |
2009. febr. 4. 17:42 |
| Hozzászólás |
Kedves Németh András!
Köszönöm szépen a válaszod. Már nem reménykedtem, hogy valaki is szóra fog méltatni, ugyanis ez egy "SEGÍTSETEK!" felkiáltójeles és ráadásul aláhúzott című topik, s ebből úgy gondolná az ember, hogy végszükség esetén innen azért talán kaphat egy kis segítséget. Nos ebben azért alaposan tévedtem. Három hónap kellett míg a magát illetékesnek érző személy a klaviatúra elé ült. Szuper.
Nos csak ugyanez történt akkor is, amikor az élő webkamerával ellátott Nagyhalászi gólyafészekben az egyik fióka Csenkesz, több napon keresztül lázas állapotban ételt sem véve magához kornyadozott a kamera adását a világhálón szemlélő milliók szeme láttára. Ezek a madárszerető emberek, velem együtt nem értették, hogy a legyengült gólyafiókát miért nem lehet négynapos éhezés után kiemelni a fészekből, miért kell azt végignéznie a madárbarátoknak, hogy a félórás jégeső veri a fiókát teljesen védtelenül.
Vagy épp ezt akartuk megmutatni a világnak, hogy lám-lám a magyar természetvédelemben érvényesül a természetes szelekció, aki gyenge menjen.
Igen, elvártam volna több ezer madárbaráttal együtt, hogy a kisgólyát lehozzák a fészekből, megetessék, meleg helyre vigyék, ápolják és erősítsék fel a nagy útra. Ezzel szemben a fészek eseményeit figyelemmel kísérő fórumon a szakemberek azon disputáztak, hogy 40 000 Ft-ért jön ki a darus autó és ezt az összeget aztán kinek kellene kifizetni.
Nem vagyok én minden tapasztalat nélkül a bekamerázott fészkek eseményeit illetően. Tudok olyan esetről, ó igen ez nem Magyarországon történt, hogy a sasfióka csőre baktériumos fejlődés következtében végzetesen eldeformálódott. Bár ez a fészek kint volt a távoli vadonban, nem egy lakott emberi település központjában, mégis a kis sasfiókát kimentették a fészekből, rajta elvégezték a csőr helyreállító, korrekciós műtétjét és visszahelyezték a fészekbe, ahonnan a társaival együtt egészségesen kirepült.
Nos igen, ez egy természetvédő szervezethez méltó történet.
Az embert a cselekedetei jellemzik. A szeretet és az emberség cselekedetek útján kifejezhető!
Kedves Németh András! Kérlek ne keress fogást az erdész hivatásomon, bár én tudom hogy hogy mikor elfogynak a józan érvek akkor a másik személyiségéhez nyúlnak hozzá egyesek, mert valami kapaszkodót kell hogy találjanak, ha már az érvekből kifogytak.
Nos a véghasználatok során megsemmisült árva kis madarak üzenetéhez, akkor talán gondold hozzá azon több ezer kismadár siralmát is, amelyek feje beleszakad a hálóba a tudomány érdekében történő gyűrűzési projektek gyakorlati végrehajtása során.
Üdvözlettel forsterh
Ki írom a teljes nevemet is mert egy másik hasonló Fórumon pedig azt tették szóvá, hogy a nicknevem mögé bújva mondom el a véleményemet.
Horváth Zoltán erdésztechnikus
|
| | |
|
|
kedvescimbora |
| Időpont |
2009. febr. 1. 10:6 |
| Hozzászólás |
Szűcs Péternek: Annyival kötődik ide a téma, hogy ez a törvényt semmibe vevő réteg gondolod a környezetvédelem törvényeihez máshogy fog hozzáállni? Egy frászt! Simán lefizethetők.
Jakab Dánielnek: üzeneted értelmetlen. Kinek és miben van igaza? Szóból ért az ember. Légyszi fogalmazz világosan! |
| | |
|
|
Jakab Dániel |
| Időpont |
2009. jan. 24. 18:18 |
| Hozzászólás |
Valóban, igaza van. |
| | |
|
|
Szűcs Péter |
| Időpont |
2009. jan. 23. 7:43 |
| Hozzászólás |
Ez a greenfo-n kissé off téma. |
| | |
|
|
Jakab Dániel |
| Időpont |
2009. jan. 19. 23:19 |
| Hozzászólás |
Kedvescimbora!
Ennek így kellene lennie. Hiszen miért lenne több joga egy képviselőnek, mint egy másik állampolgárnak?!
Viszont a népszavazás kérdésére helyesen válaszolva is felvetül és már-már igazolódik ez a tény (sajnos).
Én inkább azt kérdezném - de nem népszavazásként, hanem a végrehajtó hatalomnak intézve -, hogy miért nem tartatják be a törvényt és a szabályokat.
Gondolok most például arra is, hogy a parlamentben a tiltás ellenére is ott dohányoznak (a parlamentiek) az Országházban, ahol akarnak.
Persze a dohányosoknak is vannak jogaik, DE a nem-dohányzóknak is! |
| | |
|
|
kedvescimbora |
| Időpont |
2009. jan. 18. 21:47 |
| Hozzászólás |
Kedves Barátaim! Egyre jobban tisztelem Seres Máriát, és egyre kevésbé tisztelem a névtelen, "hallgató" tömeget. Valaki felállt és cselekedett helyettünk, volt bátorsága és szíve, hogy kiálljon az emberek elé, a hatalom elé, és megálljt kiáltson egy olyan ordas igazságtalanságnak, ami minden normálisan gondolkodó ember szemét szúrja sok-sok éve már, a sok egyéb "piszkos üggyel" együtt, de ez mindközül a legpofátlanabb, a legszemtelenebb talán. Nekünk nem kell a nevünket adni, csak egy kis "melót" végezni, odatenni ismerőseink orra elé a papirt, amit nagy valószínüség szerint alá is írják, annyira egyértelmü a dolog. A baj csak az, hogy nehezen gyülnek az aláírások, és ez CSAK azért van, mert kevesen gyüjtjük! A saját tapasztalatom elkeserítő, a környezetem rettenetesen passzív, pedig rengeteg a nagypofájú kritikus, akik a szájukkal veszik fel a harcot a társadalmi igazságtalanságok, és mindenféle elnyomások ellen, na igen, ebben nagyon jók vagyunk. Odáig jutottam, hogy haragszom a barátaimra, de még a feleségemre is, mert úgy viselkednek, mintha semmi közük nem lenne a problémákhoz és azok megoldásához. Majd mások megoldják? Na de kik azok a mások? És ha nem javul a helyzet-esetleg romlik- na akkor lehet újra szitkozódni és hibáztani - másokat. Nagy baj, hogy akiknek írom, pont azok nem olvassák.Azért reménykedem . És közben egyre jobban félek, nő bennem az elkeseredés, mert ha elbukik a gyűjtés, akkor az eddig is gátlástalan honatyáink vérszemet kapnak (szerintem joggal, ha hagyjuk!)és akkor mi, vagy ki fogja vissza őket? Persze ennél jóval messzebbre mutat ez a kérdés, hiszen egy erős, vagy éppen gyenge civil társadalomra mutat rá majd február 7.én az ügy állása. És ebben a mai világban jaj a legyőzötteknek, bocs, a gyengéknek!!! Legyen világos az üzenetem: aki eddig aludt, az sürgősen ébredjen és menjen gyűjteni, akik eddig is cselekedtek- köszönöm nekik!!!- azok húzzanak bele , tartsák maguknál a mappát az ívekkel, és dugják az emberek orra alá, bárhol is járnak ! Ha valakit megbántottam volna szavaimmal, tünődjön el egy kicsit, miről is van szó, mi forog kockán, hátha elcsíp valamit a lényegből. Mindenkinek: a TE életed, a TE hazád, a TE otthonod!!! TEgyél is érte!! Üdvözlettel, Makai Győző
http://seres-maria.hu |
| | |
|
|
Wanderer Katalin |
| Időpont |
2008. okt. 22. 23:6 |
| Hozzászólás |
Sziasztok! Zoltán hozzászólásához annyit tennék hozzá, hogy webkamerán keresztül figyeltük a történéseket, azonnal észleltük a problémát, a szakemberek (Madártani Egyesület munkatársai) azonnal intézkedtek. Nem Zoltán hívta fel az "apróságra" a figyelmet! |
| | |
|
|
Németh András |
| Időpont |
2008. okt. 14. 23:15 |
| Hozzászólás |
Kedves Zoltán!
Bocsáss meg de csak most vettem észre az üzenetedet.
Mégis mit szerettél volna ezzel a hozzászólással elérni? Hogy a kamera kihelyezői esernyőt tartsanak a gólya fölé vagy hogy hozzanak neki halacskát?
Egyébként nem baj hogy erdész létedre figyelsz ezekre a dolgokra. hisz nem azért lettél erdész hogy ipari fakitermelést végezz valamely hazai tájegységben hanem mert te is szereted a természetet.
Belemehetnénk itt a semmitsem érő vitákba, tolmácsolhatnánk mi is az árva kismadár üzenetét a véghasznált erdőből, de mi értelme? Hisz az erdészek és a madarászok is szeretik a természetet védeni, vagy nem jól tudom? |
| | |
|
|
Horváth Zoltán |
| Időpont |
2008. júl. 24. 7:28 |
| Hozzászólás |
Szervusztok!
Ha ez egy segítségkérő topik, akkor engedjétek meg, hogy a webkamerázott Nagyhalászi gólyafészek egy bajba került fiókájának kérését tolmácsoljam felétek.
"Három napja nem ettem, teljesen eláztam, most is csapkod az eső, végtelenül gyenge vagyok! Segítsetek emberek! Én is szeretnék a testvéreimmel Afrikába utazni! Már nincs sok időm! Hogy lehet, hogy országos örömünnepségek között neveket osztogattatok nekem és testvéreimnek és most a bajban magamra hagytok????!"
http://golya.mme.hu/golyakamera/kamera.php?c=halasz
Elnézést, hogy erdész létemre ilyen "apróságokra" nekem kell hogy a figyelmeteteket felhívjam!
Üdv. forsterh |
| | |
|
|
Norma Jeane |
| Időpont |
2008. júl. 3. 21:36 |
| Hozzászólás |
Elkeltek a kiscicóim:))
Üdv Mindenkinek!! |
| | |
|
|
Norma Jeane |
| Időpont |
2008. jún. 30. 21:36 |
| Hozzászólás |
Lakik Gyálon egy fekete kislány macsek, aki már nagyon várja, hogy örökbe fogadja egy szerető, gondos gazdi. Lakásban lakik, szobatiszta, április végén született, sokat kergeti a ping-pong labdákat, sokat eszik, és mindenre felmászik (azt mondta onnan jobb a kilátás;D) Érdeklődni a 06 30 640 75 71-es számon lehet, vagy a cicagazditkeres(kukac)freemail(pont)hu címen.
Üdv Mindenkinek!!! |
| | |
|
|
Norma Jeane |
| Időpont |
2008. jún. 19. 21:22 |
| Hozzászólás |
Öt kicsike házi cicus gondos gazdit és megbízható otthont keres!! Április végén születtek, van fekete (2 kislány 1 kisfiú), fekete-fehér (1 kislány), cirmos-fehér (1 kislány). Ingyen és bérmentve átvehetők Budapesten és annak 80 km-es körzetében! Képek itt: kep.tar.hu/cicagazditkeres Telefon: 06 30 640 75 71 Email: cicagazditkeres(kukac)freemail(pont)hu |
| | |
|
|
Kriszta |
| Időpont |
2008. jún. 11. 14:35 |
| Hozzászólás |
Kilenc kicsi házi cica gondos gazdit, megbízható otthont keres!! Április végén születtek, van fekete, fehér, tarka, fiú is, lány is. Inygen és bérmentve átvehetők Budapesten és annak 80 km-es körzetében! Email: cicagazditkeres@freemail.hu Telefon: 06306407571 Képek: kep.tar.hu/cicagazditkeres Ja, és nagyon aranyosak!!! :) |
| | |
|
|
Her Minator |
| Időpont |
2008. márc. 23. 19:33 |
| Hozzászólás |
Az Ügyészség óvást emelt a Hermina Happy Land nevű monstre lakótelep építése ellen! http://www.geocities.com/zugloimonstrum/ |
| | |
|
|
Dr.Takács Géza |
| Időpont |
2006. szept. 28. 14:24 |
| Hozzászólás |
Üdv Mindenkinek!
Természetvédelmi célú tiltakozások:
http://www.petitiononline.com/silvavit/petition.html A (természetvédelmi)törvények betartatásáért
http://www.petitiononline.com/hjOk70/petition.html A Jókai-kert eladása ellen
http://www.petitiononline.com/eWicatz/petition.html egy XV. kerületi park beépítése ellen
Aki egyetért, kérem, írja alá! Azaz, segítséget kérek! Köszönöm!
Takács Géza
Nemesvitai Botanikus Kert és Kísérleti Erdő
www.silvavitae.hu
Természetvédelem-levelezőlista:
termeszetvedelem-feliratkozas@primlista.hu
Segítség-levelezőlista:
segitseg-feliratkozas@primlista.hu
|
| | |
|
|
Németh András |
| Időpont |
2006. aug. 14. 13:6 |
| Hozzászólás |
Szerintem vidd el egy állatorvoshoz, ő majd kitalálja hogy lehet-e kezdeni vele valamit. De a legjobb nem elszakítani :) (ez csak poén vót gondolom nem te csináltad, vagy mégis? :) |
| | |
|
|
parlagfu |
| Időpont |
2006. aug. 14. 12:35 |
| Hozzászólás |
Ha már segitsetek!!! a neve a topicnak akkor már nekem is lenne egy kérdésem.Ha egy denevérnek mondjuk kiterjedt vitorla szakadása van akkor azzal mondjuk mit lehet csinálni?Mert azért mégse varrhatják össze...Vagy nem? |
| | |
|
|
|
| |
|