Regisztráció és bejelentkezés után írja meg véleményét, de bejegyzése előtt olvassa el általános felhasználói feltételeinket itt.
Általános felhasználási feltételek

Mit tehet egy hétköznapi ember a környezetért?

Greenman
2011.11.14. 14:41
Sziasztok!

Látom régen történt új hozzászólás a topikban. Pedig biztos vagyok benne, hogy mindenkinek lenne hozzáfűznivalója a jelen kor problémáihoz, leginkább a környezettudatossághoz. Én személy szerint fontosnak tartom, hogy megosszuk egymással gondolatainkat, hiszen csak ilyen módon folyhatunk be akár a köztudatba is.
Csak egy kérdés: mi jót tettetek nemrégiben környezettudatosan? ;)

zk
2011.07.27. 10:06
Különben www.zoldkoznapok.hu
olyanoktól, akik ezt bő két évtizede gondolják komolyan.

Mellesleg: gondolkoztatok eleget azon, hogy minél környezettudatosabb valaki, annál kevesebb pénze van a megfelelő háztartási beruházásokra? Ezért nem érdemes kárhoztatni a házukba jó munkát befektetőket, sem kérdés nélkül imádni a csillivilli zöld házzal bírókat.
R.-

Üldőzött
2011.06.01. 19:28
Magamon kivűl szinte semmit - a hatalom elnyomja azt aki szót emel - akár gyilkosság árán is - lásd Dél - Amerika !

sarkadi
2011.05.09. 00:44
Kevesebb fogyasztás - kisebb ökolábnyom.

fairlypay
2011.04.17. 13:36
Sziasztok.
Azt hiszem lesz néhány ember aki nagyon de nagyon örülni fog a hozzászólásomnak, míg néhányan negatívan fognak hozzáállni, de ez rendben is van. Én azoknak szeretném üzenni, akik tényleg szeretnének
eredményeket elérni, hogy van mód arra, hogy a környezetvédelemért komolyan tegyünk, és mindezt úgy hogy anyagilag is erősödjünk. A szkeptikusaknak mondom, igazatok van, nincsenek ilyen dolgok. De talán ha egy mégis akadna, mi lenne az? Kíváncsi bárki erre? Remélem
lesz köztetek valaki aki félre tudja tenni az előítéleteit, és nyitott
az új információkra. Email-ben jelezzétek légyszives ha egy 15 perces videóra van időtök és energiátok.
Nem mellékesen komolyan értékelem az eddigi hozzászólásokat, mert az hogy egyénenként tesztek a dolgokért, reményt ad mindenkinek és útmutatást.

fairlypay@gmail.com

fairlypay
2011.04.17. 13:29
Sziasztok.
Azt hiszem lesz néhány ember aki nagyon de nagyon örülni fog a hozzászólásomnak, míg néhányan negatívan fognak hozzáállni, de ez rendben is van. Én azoknak szeretném üzenni, akik tényleg szeretnének
eredményeket elérni, hogy van mód arra, hogy a környezetvédelemért komolyan tegyünk, és mindezt úgy hogy anyagilag is erősödjünk. A szkeptikusaknak mondom, igazatok van, nincsenek ilyen dolgok. De talán ha egy mégis akadna, mi lenne az? Kíváncsi bárki erre? Remélem
lesz köztetek valaki aki félre tudja tenni az előítéleteit, és nyitott
az új információkra. Email-ben jelezzétek légyszives ha egy 15 perces videóra van időtök és energiátok.
Nem mellékesen komolyan értékelem az eddigi hozzászólásokat, mert az hogy egyénenként tesztek a dolgokért, reményt ad mindenkinek és útmutatást.

fairlypay@gmail.com

ökoszív
2011.03.24. 11:25
Sziasztok!

Én igyekszem odafigyelni környezetem, (a Föld) megóvására! Szelektíven gyűjtöm a szemetet, biciklivel járok munkába, háziasszony révén igyekszem környezetbarát, természetes alapanyagú tisztítószereket használni, ami nem szennyezi a környezetet! Mint pl: szódabikarbóna, fehérítő só, mosódió (mosópor helyett), ecet stb... Még az öblítőmet is én magam készítem öko alapanyagokból! Utálom az olyan tisztítószereket, amelyek tele vannak klórral, egyéb egészségre káros vegyszerekkel, vegyületekkel, amelyek mosás-mosogatás során belekerülnek a csatornákba, így a vízet, sőt a földet is szennyezik..... De ezt úgy érzem nem kell magyaráznom... Van egy jó kis könyvem, amely tele van környezetbarát praktikákkal, receptekkel. Takarítás előtt előveszem, és nagyon jó ötleteket merítek belőle! A könyv címe: Környezetbarát háztartási praktikák.
Csak sajnos napjainkban nem sokan gondolkodnak öko szemmel és ezért tartunk ott ahol tartunk..... Ezt kellene reklámozni minden embernek a Földön, nem a mérgező anyagokat! :-)
Ha valakit érdekel érdekel ez a könyv, akkor itt megtalálod:
http://humanity.aruhaz.info/termek/kornyezetbarat_haztartasi_praktikak.html

Erdőtelepítő
2010.11.29. 00:31
A felvetés nagyon is lényegbevágó. Szerintem mindannyian tudjuk, hogy a legtöbb hasonló törekvés éppen a finanszírozás miatt bizonyul mérsékeltnek, vagy éppen életképtelennek. A kezdő lépésekhez mindenképp egy elkötelezett és jó kapcsolatokkal rendelkező ember vagy szervezet szükséges. Ilyen példáról szintén hallhattunk már, hiszen 2000-ben a Peugeot gyár is vásárolt területeket Amazónia vidékein és 5 éven keresztül telepített is oda őshonos fákat. Az eredmény örömteli és a mai napig is látható de sajnos kevés. Az igazán hatékony megoldást csak és kizárólag a nemzetközi összefogás és finanszírozás biztosíthatja. Ehhez pedig SAJNOS nem elegendő az ügy fontossága. Az idő rövidsége, az egyes társadalmi rétegek elszegényedése és a gazdaságot irányító érdekek közönye szükségszerűvé teszik az ügy fontossága mellett az anyagi motivációt is. Ki az egyik, ki a másik okból érzi majd fontosnak részt vállalni egy fa ültetésében és gondozásában, a lényeg, hogy a cél eléréséhez milliós létszámú nemzetközi közösség összefogására van szükség. Reményeink szerint kezdeményezésünk eredményeképpen, nem csupán Földünk megóvását érjük el, hanem számtalan jó érzésű embert közösséggé, ügyünket pedig megállíthatatlan mozgalommá fejleszthetjük abban a hitben, hogy csak rajtunk embereken múlik, hogy milyen örökséget hagyunk magunk után a gyermekeinkre, unokáinkra. Amennyiben bárki részt kíván venni ebben a kezdeményezésben, kérjen részletes tájékoztatót, vagy egy tagsághoz szükséges meghívót. az e-mail címemen keresztül.

Erdőtelepítő
2010.11.23. 12:23
http://www.youtube.com/watch?v=2ywK6hceEZo

Elgondolkodtató film lehet mindannyiunk számára. Akár teszünk ellene, akár nem, sokszor tájékozatlanul is, de mindenképp részesei vagyunk ennek a folyamatnak. Az én szívem elszorul, ha belegondolok, hogy akár mi is születhettünk volna egy olyan közösségbe. Én teljes vállszélességgel támogatom azt a törekvést, amely megállíthatja ezt a borzalmas folyamatot.

Erdőtelepítő
2010.11.23. 11:24
Kedves Árpád!

Felvetésed aktualitását éppen a lent említett film (HOME) statisztikái - a papírfelhasználás ijesztő növekedéséről - igazolja. A lehetőségeket keresve gyakran arra kellett rádöbbennem, hogy nincs kellően hatékony eszköz a kezünkben, mellyel akár csak a tárgyalás szintjéig is el tudnánk jutni a jelenlegi gazdaságot irányító és működtető érdekekkel szemben. Ugyanakkor az amazonasi esőerdők újratelepítését nem csupán a mértéktelen papírfelhasználás teszi elengedhetetlenül szükségessé. Az Amazonas menti kiirtott területek, földünk több sebből vérző tüdeje. Mind ezt éppen az átgondolatlan és felelőtlen mezőgazdasági és állattenyésztési érdekek okozták és okozzák a mai napig is. Az esőerdők újratelepítésére földrajzilag korlátozott területek állnak a rendelkezésünkre, míg a szójatermelésre és szarvasmarha tenyésztésre számtalan lehetőség kínálkozik. A még megmenthető brazíliai területek felvásárlása és őshonos fákkal való újratelepítése lehet – jelenlegi tudásom szerint – az egyik olyan megoldás, amely a legkisebb „fájdalommal” jár a fent említett ipari érdekekkel szemben.

Erdőtelepítő
2010.11.21. 18:51
Szép napokat mindenkinek!
Alig néhány hónapja kezdtem magam is egyre jobban odafigyelni a korábbi hozzászólások fontosságára, illetve egy film ( Home )döbbentett rá arra, hogy nem sok időnk maradt környezetünk és földünk megóvására. A " Mit is tehetnék" gondolat sokáig megválaszolatlan maradt, míg nem egy közösségben megtaláltam a választ és azóta egyre jobban hiszem, hogy megtaláltam az egyik leghatékonyabb módszert. Erdőtelepítő lettem és erre buzdítom minden barátomat ismerősömet és keresem a nemzetközi kapcsolatokat is célunk megvalósításához. Elmúltam már 40, mégis fáradhatatlan és lelkes vagyok küldetésünk hirdetésében. Örömmel megosztom bárkivel a részleteket, akiket komolyan érdekel tevékenységem.

boromello
2010.10.26. 14:49
Sziasztok!

Oda kell figyelni ezekre, az akutöltő akkor is fogyaszt, ha nincs rajta a telód. Sokat számítanak az apró dolgok is, ha a környezetvédelemről van szó. Hiszen mi vagyunk a felelősek azért, hogy mit csinálunk.

Twiki
2010.10.26. 13:28
Igen. Sajnos sokan figyelmen kívül hagyják azt, hogy az elektromos berendezés akkor is fogyaszt áramot, ha nincs bekapcsolva, csak be van dugva a konnektorba. Ha van rá lehetőség, és persze idő, akkor áramtalanítsunk, és ezzel nemcsak védjük környezetünket, hanem az áramszámlánkkal is spórolunk.
Ha pedig arra adnánk a fejünket, hogy új elektromos berendezést vásárolunk, akkor szerintem érdemes odafigyelni arra, hogy A energiaosztályút vegyünk. Ez szintén hasznos a magas áramszámlák elkerüléséhez!!!

Youzer
2010.10.26. 13:07
Fontos, hogy a számítógépet kihúzzuk kikapcsolás után, mert még kikapcsolt állapotban is sokat fogyaszt! Olvassatok utána!

Twiki
2010.10.26. 11:42
@oserdohose: az energiatakarékos izzók megvannak, a hűtő új. A mosógép 40°-on üzemel, ezzel én bármit ki szoktam mosni.
A számítógép ha ki van kapcsolva nem fogyaszt annyit (szerintem egyáltalán semmit sem), hogy az számottevően gyarapítsa a számlámat, vagy szennyezze a környezete. :D
Tehát lassan eljutunk oda, hogy mi már szinte mindent megteszünk, így a vállalatoknak kell már csak tenni valamit - ami ugye nekik főleg csak plusz kiadás, így ők ebben nem érdekeltek. Ezen kellene változtatni sürgősen. :)

oserdohose
2010.10.22. 13:11
Viki, kezdetnek egész szép mindez, de tippeket tudnék még adni. Pl. azt nem tudom, hogy kicserélted-e már otthon az izzókat energiatakarékosra? Vagy a tévé, számítógép úgy van-e csatlakoztatva a hálózathoz, hogy amikor nem nézed, a hálózatról is le lehessen kötni - mondjuk egy kapcsolós elosztóval? A ruhákat milyen hőfokon mosod, mennyi melegvizet használsz? A vízmelegítés nagyon sok energiát igényel, de a hűtőgépek is (ez a két csoport adja az áramfogyasztás nagy részét egy háztartásban) A hűtőt érdemes időnként leengedni például, mert ha nagyon megtelik jéggel, sokat romlik a hatékonysága. Meg lehetne még sorolni, most ezek jutottak eszembe.
Apró dolgok, de meglepően sok energiát lehet megtakarítani velük, ami nagyban hozzájárul a környezet védelméhez, mivel így kevesebb károsanyag kerül a légkörbe a különféle erőművek által ;)

Szali
2010.10.20. 15:24
Én bevallom sokszor bizonytalan vagyok, hogy mi mehet a szelektív gyűjtőbe, meg mi nem... Szerencsére húgom eléggé jólinformált a kérdésben, így tőle tudok tanácsot kérni, de azért ezt jobban kommunikálhatnák, hogy pl a papír meddig papír, pl a tejesdobozok, amik ugye ilyen speciálisak, azok is papírnak számítanak-e vagy nem?
Mondjuk tényleg, első lépésnek már az sem rossz, ha az ember a sima kukát megtalálja, nagyon sokan még erre is teljesen képtelenek. Szóval első lépésnek ez is szép! ;) Aztán majd jöhet a következő!

ferenczoltan
2010.10.20. 14:13
Sziasztok!

Nagyon örülök ennek a hozzászólásnak, szinte mintha a saját véleményemet kommentálná. Tudom, hogy nem sok, de mindig oda figyelek arra, hogy szemetet csak a kukába dobom. Midig a is bántotta a szememet az a sok szemét, ami a magyar városainkat borítja. Még ha nincs is a közelben kuka, és egy kicsit tartogatni is kell a szemetet akkor is megéri.
Villany lekapcs, ha nem kell, víz elzár...és egy kis görkorcsolyázás kocsi helyett...stb.
Ha egyre többen gondoljuk így még lehet is valami belőle...

Twiki
2010.10.20. 12:17
Kicsit bealudt ez a topik, pedig a környezetvédelemnek pontosabban környezettudatosságnak mindig ugyanolyan fontosnak kell lennie. :)
Bevallom őszintén, én egy kicsit megkésve kezdtem el szelektíven kezelni a hulladékot, de büszkén mondhatom hogy immáron 1 hónapja amit csak lehet újrahasznosítási céllal teszem be a gyűjtőkbe. Ti hogy álltok? :)

boromello
2010.06.10. 16:04
Igen, azt olvastam, hogy 400 emberrel már rekord van. Jo lesz jo lesz, csak ne essen bár a fák elfogyása mellett ez a veszély sem fenyeget.

Twiki
2010.06.10. 14:09
Szerintem az a probléma nem fenyeget, hogy elfogynak a fák! :)

Szali
2010.06.10. 10:50
Akkor már hárman leszünk :) Azért remélem ez a szám legalább százszorosa lesz. Mondjuk 400 már elég lenne a rekordhoz nem?

ferenczoltan
2010.06.09. 13:14
Én is kint leszek és majd hozom a barátnőmet is. Ha elfogynak a fák majd ölelgetjük egymást ;)

hederagnes
2010.06.09. 09:33
Így, hogy ilyen jó az idő biztosan sokan leszünk. Remélem a rekord is összejön. Rajtam nem fog múlni, én már megyek reggelről és regisztrálok.

oserdohose
2010.06.03. 13:30
Na, az már biztos, hogy én elmegyek , márcsak azért is, mert közel lakom, meg használok is Lazurán favédőt, plussz tényleg nagyon nagyon fontos, hogy a környezetvédelem ne legyen utolsó hazánkban...
Vigyáznunk kellene a Földünkre, mert szornyű, ami most megy...

Twiki
2010.06.03. 10:29
Kiss Jani:
Nézd meg a facebook üzenőfalát a faölelésnek. Ott írtak mostanában erről a faültetésről is. Negyed hektárt fognak ültetni.

ferenczoltan
2010.06.01. 13:54
Sokat okosodtam az utolsó hozzászólásom óta. Én még mindig kicsit szkeptikus vagyok a dolgot illetően, de az meggyőző, hogy ennyi ember pozitívan reagál a dologra.

boromello
2010.06.01. 12:15
Mennyi fát fognak ültetni? 1 hektárnyit?:D Csak mert már elég sok tagja van:D Nah mind1 kíváncsi vagyok hogy lesz-e valami róla a hírekben. A lényeg hogy a lehető legtöbben legyünk ott,én már beszerveztem az ismerősöket:)

Szali
2010.06.01. 10:14
A facebookos oldalon minden infó fent van és ott a híreket is tudod követni, azt nézegesd gyakran.

Gabika86
2010.05.26. 10:52
Nagyon érdekes ez a kísérlet...Bevallom én most olvastam róla először, de figyelemmel fogom követni a dolgot.

hirdetés

hirdetés

Felhasználóbarát honlap
Kiváló Magyar Tartalom
Szeretne cikket írni? Megosztaná véleményét? Itt megteheti!
Zöld Jogász - Ingyenes jogi tanácsadás
Járjon zöld szemmel! Küldje be fotóit itt!

hirdetés