Sajtótájékoztatók, bemutatók

Csobánkai Tanösvények átadási ünnepség
2011.08.27.
Helyszín: indulás a csobánkai szerb templomnál
Ismertető:

A Csobánkai Községszépítő és Értékőrző Egyesület 2008 – ban nagy fába vágta fejszéjét. Látva és tudva, hogy Csobánka természeti kincsei iránt egyre nő az érdeklődés, elhatároztuk, hogy tanösvényt építünk a településen lakók és az ide kirándulók örömére.

A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium „ Zöld Forrás” pályázatán támogatást nyertünk és elkezdődött a Csobánkai tanösvény építése. Egyesületi tagok és nem tagok összefogásával, szakértők bevonásával és a projekt szakszerű vezetésével 2009 augusztusában átadtuk a 25 állomásból álló, négyösvényes tanösvény első szakaszát, mely a Margitligeti indító táblától az Oszoly és Kevély hegyen ás húzódva a Csobánkai- nyeregig tart.
A tanösvény iránt komoly az érdeklődés, iskolák, felnőtt túracsoportok folyamatosan keresik. Ezt látva ismételten benyújtottunk pályázatunkat az építés folytatására Csobánka másik területére, a Szent-kúti ösvényre. Pályázatunk sikeres volt. Az első szakasz építésének tapasztalatait is hasznosítva, ugyanaz a szakértői és menedzseri csapat megépítette a második szakaszt is.

A Szent-kúti ösvény hat állomásból áll, a szerb templomtól a Csobánkai-nyergen, a Macska-barlangon és a Szent-kúton visszhoz a templomhoz. a Fő téren egy tájékoztató tábla ad majd információt a Csobánkai Tanösvények útvonaláról és állomásairól.

Örömmel tájékoztatok Mindenkit, hogy 2011. augusztus 27-én délelőtt 10 órakor a csobánkai szerb templom előtti indító táblánál a Csobánkai Tanösvények második szakasza is átadásra kerül, melyre Minden Érdeklődőt ez úton meghívunk.

Üdvözlettel:

Benke Tamásné